O sudbini Ukrajine – danas u Briselu

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 08:11

O "sudbini" Ukrajine – danas u Briselu

Lideri EU 27 održaće danas u Briselu neformalni sastanak povodom poslednjih dogadjaja vezanih za Ukrajinu i Rusiju.

Lideri EU, koji će se okupiti danas u Briselu na samitu EU i Afričke unije, prethodno će od 12.30 odrzati jednočasvni sastanak posvećen krizi u i oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine.

Do ovog sastanka lidera EU dolazi nakon razgovora najviših zvaničnika Madjarske, Francuske i Nemačke sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi. Predsednik Evropskog saveta Mišel je tokom debete o krizi u Ukraijini u Evropskom parlamentu poručio da Moskva mora da bira izmedju "rata i diplomatije" i pozvao Rusiju da "delima, a ne rečima demonstrira volju za deeskalacijom".

Iz EU poslednjih dana poručuju da prvenstveno rade na postizanju diplomatskog rešenja ukrajinske krize, ali i da, paralelno, spremeju odgovor i vidu "masivnih sankcija na eventualnu rusku agresiju na Ukrajinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.