Novo oružje zapadnih sila – foto-montaža FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 14:31

Novo oružje zapadnih sila – foto-montaža FOTO/VIDEO

Od početka rata svedoci smo brojnih lažnih vesti o situaciji u Ukrajini.

Foto-montaža, spinovanje, a potom serviranje, recept su izveštavanja zapadnih medija o ukrajinskoj krizi. Novi vid izveštavanja u Ukrajini precrtan je obrazac tumačenja u ratom zahvaćenoj Jugoslaviji

Mnogobrojni dokazi obaraju agendu koja se servira čitavom svetu, a koja je osmišljena tako da Rusiju svrsta u koš sa najgorim agresorima i to upravo od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO.

Na internetu se pojavio još jedan snimak koji obara takav režim. Kompilacija video-snimaka prikazuje pokušaj medijskih kuća da montažom "dočaraju" dešavanja u Ukrajini.

Na tim snimcima se mrtvi bude, nesvesni da ih kamera i dalje snima, obeležja na tenkovima posebnom procedurom u Fotošop programu obrađuju, a 2014. godina postaje 2022. godina.

Dešavanja u Ukrajini nisu prvi put zloupotrebljena. Društvenim mrežama dominiraju snimci koji su napravljeni mnogo pre oslobodilačke akcije Rusije dokumentovani u drugim državama.

Koliko su pojedinci daleko otišli u svom izveštavanju govori i podatak da su pojedine kadrove iz video-igrica predstavili kao realnu sliku Ukrajine.

Svet je već bio dovoljno antiruski orijentisan, pa je lako poverovao u još jednu lažnu vest, a to je da su ukrajinski vojnici poginuli dok su branili Zmijsko ostrvo.

I ne samo to, svetski mediji su preneli da su ruskom ratnom brodu navodno rekli da "odj**e“.

Ukrajinski lider je najavio da će posthumno sve vojnike odlikovati Ordenom heroja Ukrajine.

"Svi graničari su herojski poginuli, ali nisu se predali", rekao je Zelenski.

Sve to je gledao graničar, uz suze. Kako je naveo, položili su oružje i čitav proces je bio profesionalan.

Ipak, sama ukrajinska Državna granična straža je potom poručila da je 13 graničara živo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.