Novi zahtev Ukrajine za NATO: Dajte nam spisak

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 16:22

Novi zahtev Ukrajine za NATO: Dajte nam spisak

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov pozvao je danas članice NATO-a da Ukrajini dostave informacije o korumpiranim zvaničnicima.

Ukrajinsjki zvaničnik je zatražio spisak onih koji svoje bogatstvo kriju na bankovnim računima u tim zemljama.

"Periodično nas optužuju za korupciju. Mnogo bih više voleo da nam članice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO-a daju informacije o onim korumpiranim funkcionerima koji trenutno kriju novac na bankovnim računima koji se nalaze na teritoriji članica Alijanse, da nam daju podatke o njihovoj imovini, jahtama... Zato što postoji neka vrsta jednosmernog saobraćaja. Stalno nam se priča o korupciji ali nam se ne govori u kom Monte Karlu, Las Vegasu i tako dalje ovi korumpirani činovnici troše svoje bogatstvo", istakao je Danilov, prenosi Ukrinform.

On je dodao da je potrebno uspostaviti saradnju i zajednički raskrinkati sve korumpirane funkcionere. Kako podseća kijevska agencija, Ukrajina je na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO.

Da bi se u potpunosti integrisala u ove zajednice, država mora da ispuni niz uslova, uključujući borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.