Novi udar na Kijev: Korišćeni dronovi i krstareće rakete

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 07:23

Novi udar na Kijev: Korišćeni dronovi i krstareće rakete

Kijev -- Rusija je u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete.

Vojna komanda u ukrajinskoj prestonici saopštila je da su ukrajinske PVO jedinice oborile više od 40 neprijateljskih projektila.

U 15. ruskom vazdušnom napadu u ovom mesecu i drugom uzastopnom napadu u poslednja dva dana u Kijevu nije bilo veće štete ili žrtava, tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinski zvaničnici, ali u svojoj objavi na kanalu Telegram gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je da protekla noć bila teška, prenosi Rojters.

U današnjem napadu, po intenzitetu sličnom napadima izvršenim u protekla dva dana, ruska vojska je koristila kombinaciju bespilotnih letelica Šahid iranske proizvodnje i krstareće rakete, navodi se u saopštenju vojne uprave Kijeva, međutim izveštač Rojtersa nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaje o razmerama napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EKSPLOZIJE U KIJEVU Putinove snage napale dronovima i krstarećim raketama, Zelenski poručio sa ulica prestonice: "Ruska vlast će pasti nakon PORAZA U UKRAJINI"

Izvor: Blic, 29.Maj.2023

Rusija je danas u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Kijev koristeći dronove i krstareće rakete.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.