Njegova REČ SE ČEKALA: Nakon saopštenja Ministarstva spoljnih poslova, ON uputio najveću podršku Bikoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2024, 20:40

Njegova REČ SE ČEKALA: Nakon saopštenja Ministarstva spoljnih poslova, ON uputio najveću podršku Bikoviću

I>zrazio šok zbog ove odluke i istakao da je imao priliku da vrlo dobro upozna mladog glumca.

Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži "X" na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate HBO serije "Beli lotus", oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Republika Srbija baštini dugu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu - saopštilo je MSP Srbije.

Istaknuti srpski glumac, reditelj i producent Radoš Bajić stao je u odbranu svog mladog kolege nakon odluke HBO produkcije.

 - Sa mlađim kolegom Bikovićem sarađivao sam samo u “Ravnoj Gori” - a onda su nam se putevi razišli. Ipak, sticajem okolnosti znam ponešto o Miloševoj privatnoj, ličnoj i duhovnoj dimenziji. Imao sam priliku da sedim, pričam i razmenjujem mišljenja sa njegovim čestitim bratom Mihajlom koji je iguman naše svete crkve. Razgovarali smo o mnogim temama, a najviše o bratovljevoj brizi - kako će se Miloš izboriti sa ogromnim uspehom u karijeri - u Srbiji i Rusiji koja je plahovito bujala? Ne može neko ko je nikao iz takvog pelcera da podržava rat, krv i genocid. Naprotiv, može podržavati samo čovekoljublje, humanost, ljubav, dobrotu i dobročinstvo- rekao je za "Blic" Radoš Bajić.

Miloš Biković, Serbian actor who has been supporting Russia since the start of the full-scale invasion, is now set to star in HBO's The White Lotus Season 3@HBO, is it all right for you to work with a person who supports genocide & violates international law?

📹 @United24media pic.twitter.com/ceWkXVttfp

— MFA of Ukraine 🇺🇦 (@MFA_Ukraine) January 24, 2024

- Predsednik Rusije Vladimir Putin - odlikovao je Miloša Bikovića za vrhunske rezultate u kulturnoj saradnji ruskog i srpskog naroda - pre početka strašnog rata između pravoslavne braće kojem se niko zdravog razuma ne može radovati i podržavati ga…- naglasio je Bajić, pa dodao:

- Dakle, u pitanju je licemerje i hipokrizija. Nek je gospodi iz HBO na sramotu, a Milošu neka Bog da zdravlja - i samo napred - zaključio je za "Blic".

Srbija Danas/Blic
Pogledaj vesti o: Lotus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Milošu Bikoviću ugašen nalog na društvenoj mreži "X"?

Izvor: B92, 04.Feb.2024

Producenti serije "Beli lotos", u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra Miloš Biković, otkazali su pred početak snimanja našem glumcu angažman...Biković se tim povodom oglasio saopštenjem, navodeći da se protiv njega vodi ciljana kampanja koja baca senku na suštinu umetničke slobode..."Odrastao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.