Milošu Bikoviću ugašen nalog na društvenoj mreži X?

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 21:07

Milošu Bikoviću ugašen nalog na društvenoj mreži "X"?

Producenti serije "Beli lotos", u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra Miloš Biković, otkazali su pred početak snimanja našem glumcu angažman.

Biković se tim povodom oglasio saopštenjem, navodeći da se protiv njega vodi ciljana kampanja koja baca senku na suštinu umetničke slobode.

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok su bombardovani moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja putem spoljnog uticaja stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti", navodi glumac.

Tri meseca je trajao samo kasting za ulogu fintes-gurua koju je trebalo da tumači naš umetnik.

"Počastvovan sam što sam izabran da budem deo "Belog lotosa", serije koju veoma uvažavam i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni", navodi se u reakciji Bikovića.

Portparol HBO saopštio je da će uloga koju je trebalo da igra Miloš Biković u seriji "Beli lotos" biti dodeljena drugom glumcu.

"Odlučili smo da raskinemo saradnju sa Milošem Bikovićem i uloga će biti dodeljena drugom glumcu", poručili su iz HBO, prenosi Varajeti.

Na društvenoj mreži Iks, nekada Tviteru, danas se povela polemika da li je Milošu Bikoviću ugašen nalog ili se jednostavno sam povukao, Ipak, ostao je na Instagramu i podelio post humanitarne licitacije sa snimanja "Južnog vetra" za pomoć Lari Evi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bikoviću nakon otkazivanja angažmana ugašen nalog na društvenoj mreži "X"?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2024

Producenti serije "Bijeli lotos", u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra srpski glumac Miloš Biković, otkazali su pred početak snimanja angažman popularnom glumcu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Producenti HBO moraće Bikoviću papreno da plate izbacivanje iz serije “Beli lotos”

Izvor: Luftika.rs, 05.Feb.2024, 11:35

Producenti serije “Beli lotos”, u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra Miloš Biković, moraće srpskom glumcu da isplate deo honorara, piše Kurir.. Sličnu sudbinu kao naš dramski umetnik u Americi doživele su mnoge njegove kolege, pa je u ovakvim slučajevima praksa nagodba o raskidu ugovora...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.