Nijedan bugarski vojnik neće biti upućen u Ukrajinu

Izvor: B92, 26.Jan.2022, 22:17

"Nijedan bugarski vojnik neće biti upućen u Ukrajinu"

Nijedan bugarski vojnik neće učestvovati u potencijalnom vojnom sukobu na teritoriji Ukrajine ili neke druge zemlje bez odobrenja parlamenta.

To je rekao ministar odbrane Stefan Janjev.

Ministar je dodao da nema planova da bugarski vojnici budu deo snaga izvan granica zemlje, ali da će biti formiran poseban bataljon koji će proći obuku kao bi mogao da dogovori na svaki scenario razvoja događaja.

U Sofiji je danas je održana sednica Saveta ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iza zatvorenih vrata na kojoj je glavna tema bila kriza u odnosima NATO i Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini.

"Deeskalacija između Rusije i NATO je prioritet nacionalne strategije", rekao je premijera Kiril Petkov posle sastanka, a prenosi Bugarski nacionalni radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.