Ni cent više za Ukrajinu: Ostaju bez pomoći?

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 17:51

"Ni cent više za Ukrajinu": Ostaju bez pomoći?

Lider partije ABP i bivši ministar unutrašnjih poslova Bugarske Rumen Petkov pozvao je EU da sasluša kritička mišljenja o finansijskoj pomoći Ukrajini.

Prema njegovim rečima, ŠOS (Šangajska organizacija saradnje) i BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) postaju ozbiljni međunarodni faktori na koje Evropa mora da računa i sa njima sarađuje.

"BRIKS i ŠOS – to je pola sveta. BRIKS u smislu broja stanovnika, ekonomske moći je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nešto mnogo ozbiljnije od našeg velikog vlasnika demokratije, EU", izjavio je on za TV "Eurokom".

Bivši ministar je dodao da, ako Evropa to ne uvidi i ne otpočne sa njima aktivan, efikasan dijalog, služeći interesima koji su Evropi strani, ništa dobro se neće desiti.

"Vidimo da Evropa nastavlja da učestvuje u ratu u Ukrajini, ali zaboravljamo da čujemo apel premijera (Mađarske Viktora) Orbana da dok ne dobijemo izveštaj o 70 milijardi evra, koje smo dodelili kao pomoć Ukrajini, ne treba da damo više ni centa", poručio je Petkov.

Prethodno je predsednik Bugarske Rumen Radev pozvao novu vladu da se stara o bugarskoj vojsci a ne o pružanju vojne pomoći Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.