Nepravda

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 20:54

"Nepravda"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izneo je danas primedbe na račun Evropske unije zbog neispunjenih obećanja u vezi s obezbeđivanjem vakcina protiv kovida.

On je danas govorio u Varšavi na ceremoniji povodom 230. godišnjice prvog poljskog ustava i rekao da Ukrajina od Evrope još nije dobila isporuku vakcina, te da smatra da je to nepravda, prenosi TAS S.

Zelenski je podsetio da Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po tom pitanju ima ugovore sa Britanijom, Indijom i SAD.

"Postoje dva sporazuma o 200 miliona doza vakcine, ali mi ćemo ih dobiti tek krajem godine, u trećem i četvrtom kvartalu 2021.", rekao je ukrajinski predsednik.

On je naglasio da je u Ukrajini do sada vakcinisano manje od milion ljudi, što je veoma malo, s obzirom na broj stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SLEPO VEROVAO EVROPSKOJ UNIJI: Zelenski se oseća izneverenim - "to je nepravda"

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021

Predsednik Ukrajine danas je govorio u Varšavi na ceremoniji povodom 230. godišnjice prvog poljskog ustava..Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izneo je danas primedbe na račun Evropske unije zbog neispunjenih obećanja u vezi s obezbeđivanjem vakcina protiv kovida...On je danas govorio u Varšavi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.