Nemačka će, uz isporuku tenkova, proširiti vojnu pomoć Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2023, 15:44

Nemačka će, uz isporuku tenkova, proširiti vojnu pomoć Ukrajini

Nemačka planira da pošalje još vojne pomoći Ukrajini, pored toga što će isporučiti 14 borbenih tenkova "Leopard 2", rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

''Pored tenkova o kojima smo sada razgovarali, nameravamo da proširimo dosadašnje isporuke'', rekao Šolc i naveo da je moguće da u budućnosti Nemačka pošalje Ukrajini PVO sisteme, tešku artiljeriju i višecevne bacače raketa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ranije danas Nemačka je odobrila slanje tenkova Leopard 2 Ukrajini, kao i njihov ponovni izvoz iz partnerskih zemalja.

Ukrajini će u prvom paketu biti dopremljeno 14 "leoparda" iz nemačkih vojnih rezervi, a Nemačka će obezbediti logistiku i municiju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je ''iskreno zahvalan'' Nemačkoj i kancelaru Olafu Šolcu zbog ''važne i pravovremene'' odluke Berlina da Kijevu isporuči tenkove "leopard 2"

Nemačka će uvek podržavati Ukrajinu, ali NATO ne sme ući u sukob

Šolc je izjavio da će Nemačka uvek biti na čelu podrške Ukrajini u ratu protiv Rusije, ali će se truditi da osigura da sukob ne eskalira toliko da se u njega uključi NATO.

''Nemačka će uvek biti u prvom planu kada je u pitanju podrška Ukrajini'', rekao je Šolc.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden potvrdio da će SAD poslati 31 tenk M1 Abrams u Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2023

Američki predsednik Džozef Bajden potvrdio je danas da će SAD poslati 31 tenk M1 Abrams u Ukrajinu...On je tu odluku opisao kao pojačano angažovanje evropskih saveznika Ukrajine koji pokazuju da su i dalje ujedinjeni protiv ruske invazije...Nemačka je ranije danas odobrila slanje tenkova "leopard...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.