Ne haju za sankcije: Firma prodala Rusima zabranjenu robu

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 11:01

Ne haju za sankcije: Firma prodala Rusima zabranjenu robu

Tokom prošle godine, britanska kompanija Mykines Corporation isporučila je Rusiji rekordne količine elektronike, a većina je uvrštena na spiskove sankcija.

Kako prenosi Fajnenšel tajms, prema carinskim dokumentima koje su novinari videli, kompanija je isporučivala poluprovodnike, servere, laptopove, računarske komponente, telekomunikacionu mrežnu opremu i potrošačku elektroniku u Rusiju nakon sukoba sa Ukrajinom u punom obimu. Posebno se govori o proizvodima Huavei, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Intel, AMD, Apl i Samsung.

Ukupna vrednost isporučenih artikala je oko 1,2 milijarde dolara, uključujući 982 miliona dolara vrednu odobrenu elektroniku. Napominje se da je Mikines trgovao sa Rusijom do 2022. godine, ali je nakon uvođenja zapadnih sankcija njegov obim prodaje naglo porastao.

Novinari su takođe saznali da bi kroz lanac izvođača, primalac dela ovih proizvoda mogla da bude državna korporacija Rostec, koja, između ostalog, projektuje i proizvodi oružje, a posebno avio-opremu, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Intel

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.