Narodna vojska izdala naredbu za prekid vatre

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna vojska izdala naredbu za prekid vatre

15.02.2015. -

Narodna vojska je izdala naredbu o prekidu vatre i da se počne sa povlačenjem teškog naoružanjanja – saoppštio je predsednik vlade LNR Genadij Ciplakov.

Naredba, u skladu sa dokumentima Minska-2, važi od 00.00 - 15. februara.

Identična naredba izdata je u Donjecku snagama DNR.

Državni vrh Donjecke Republike istovremeno je pozvao Kijev da obezbedi poštovanje prekida vatre sa strane svih svojih armijskih i drugih formacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Snage DNR i LNR su juče odbile nova tri pokušaja kijevskih snaga da se probiju iz opkoljenog Debaljceva.

Kijevski vojni vrh je objavio da su žestoke borbe vođene istočno od Mariupolja.

Vojni vrh DNR je  optužio Kijev za nova divljačka bombardovanja Donjecka i Gorlovke, za koju tvrdi da je pretvorena u „sablasni grad”.

Kijev nije priznao, ali je u Donjecku objavljeno da je jedna četa kijevskih snaga 95-te mobilne brigade upala u zasedu kod Avdejevke i da je u tom okršaju ubijen jedan od zamenika komandanta cele kijevske „antiterorističke operacije”.

Drugi čovek u vojnom vrhu DNR, Eduard Basurin, izjavio je sinoć da su kijevske snage tokom proteklih 24 sata imale 113 ubijenih, a jedinice DNR 12 mrtvih i preko 40 ranjenih.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: fakti.org    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev prekršio primirje: dva sata iza ponoći kijevske snage otvorile vatru iz Debaljceva

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2015

15.02.2015. -..Kako se i očekivalo, Petar Porošenko naredio je svim svojim snagama – od armijskih jedinica i nacionalne garde do graničara i specijalaca državne bezbednosti – da prekinu vatru od 00.00 15. februara...Odmah iz ponoći, drugi čovek u vojnom vrhu Donjecke Republike, Eduard Basurin,...

Nastavak na Vostok.rs...

Kijevske snage i Narodna vojska danas trebaju početi sa povlačenjem teškog naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2015, 13:09

16.02.2015. -..Kijevske snage i Narodna vojska danas bi trebali početi sa povlačenjem teškog naoružanja u skladu sa dogovorom o prekidu vatre. U naredne dve sedmice u zoni sukoba biće formirana zona bezbednosti.  Po odrdbama za formiranje zone bezbednosti znači da će rastojanje teškog naoružanja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.