Narodna vojska i kijevske snage o izjavi Lavrova da Kijev sprema ofanzivu

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna vojska i kijevske snage o izjavi Lavrova da Kijev sprema ofanzivu

13.01.2015. -

Predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Andrej Lisenko izjavio je da Kijev nema u planu vojno rešenje sukoba u Donbasu. Na ovaj način, on je odgovorio na reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koji je naveo da Moskva poseduje takve informacije.

Ministarstvo odbrane Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštilo je da je Narodna vojska spremna da odbije napade >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kijevskih snaga. "Mi se nalazimo u stanju borbene gotovosti. Spremni smo da štitimo svoje interese i svoju zemlju i, kao svaka država u ratu, imamo određeni plan akcija", kazao je predstavnik vojnog resora.

Prema njegovim rečima, ministarstvo odbrane DNR više puta je saopštavalo o uvećanju broja pripadnika snaga bezbednosti na čitavoj liniji razgraničenja u Donbasu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Dmitry Lovetsky    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva jača vojsku: Novi plan za odbranu Rusije

Izvor: Blic, 13.Jan.2015

Rusko Ministarstvo odbrane sastaviće novi plan odbrane u periodu od 2016. do 2020. godine, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu...-Moramo da sastavimo novi plan za odbranu Ruske Federacije u periodu od 2016. do 2020. godine i da osiguramo pravovremeno izdavanje i obavezno ispunjavanje državnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.