Napetost je na vrhuncu: Bliži se sukob?

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 19:17

"Napetost je na vrhuncu": Bliži se sukob?

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da ruska invazija na Ukrajinu prouzrokuje ogromnu patnju i razaranje u toj zemlji.

"Napetosti između velikih sila su na istorijskom vrhuncu, kao i rizici od sukoba, usled nesreće ili pogrešne procene", upozorio je Gutereš, govoreći o multilateralizmu i Povelji UN na sednici, kojoj je predsedavao ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, prenosi Rojters.

Lavrov je rano jutros stigao u Njujork >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pozvao najviše diplomate nekoliko zemalja, uključujući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, da učestvuju na sednicama Saveta bezbednosti kojima predsedava Rusija.

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je ranije da Rusija "ima dosta tema za diskusiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gutereš i zapadne zemlje kritikovali Rusiju na sjednici kojom je predsjedavao Lavrov

Izvor: VOA, 24.Apr.2023

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je u ponedeljak da je rizik od sukoba globalnih sila "istorijski velik", dok je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov upozorio da je svijet na pragu "koji je moguće opasniji" nego tokom Hladnog rata. Gutereš, koji je sjedio pored Lavrova...

Nastavak na VOA...

"RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU PROUZROKUJE OGROMNU PATNJU" Gutereš: Napetosti između velikih sila su na instorijskom vrhuncu

Izvor: Blic, 24.Apr.2023

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da ruska invazija na Ukrajinu prouzrokuje ogromnu patnju i razaranje u toj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.