Napad na ukrajinske graničare, jedna osoba ubijena, osmoro ranjeno!

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na ukrajinske graničare, jedna osoba ubijena, osmoro ranjeno!

Jedan pripadnik ukrajinskih pograničnih snaga je ubijen, a osmoro ih je ranjeno u minobačačkom napadu koji je tokom protekle noći izveden na pogranični punkt Novoazarovsk u regionu Donjecka na granici sa Rusijom, saopštila je ukrajinska pogranična služba.

“U napadu je ubijen jedan pripadnik (pograničnih) snaga, a četvoro ih je teško ranjeno, dok je još četvoro zadobilo povrede različitih stepena”, navodi se u saopštenju, a prenosi “Glas Rusije”.
Ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vojne snage su tokom noći izvele obimnu artiljerijsku oružanu operaciju u gradu Kramatorsk u Donjecku, navela je lokalna milicija.
“Grad je granatiran u snažnoj oružanoj operaciji. Jake eksplozije često su se čule, kao vatra iz automatskog oružja”, rekao je neimenovani predstavnik narodne milicije, dodavši da je vatra, kako se pretpostavlja, ispaljivana iz sistema za višestruko raketno ispaljivanje “Grad”.
Nekoliko kuća se zapalilo u granatiranju naselja Krasnogorka u blizini Kramatorska, a više lokalnih stambenih i javnih zgrada je uništeno, dok za sada nema podataka o žrtavama.
“Izuzetno je opasno izlaziti na ulicu i voziti po granatiranim kvartovima”, upozorio je predstavnik narodne milicije.
Operacije protiv proruskih separatista u Ukrajini su ponovo pokrenute juče, nakon što je predsednik Ukrajine Petro Porošenko to najavio u saopštenju objavljenom nekoliko sati posle isteka primirja koje je trebalo da utre put za mirovne pregovore.
“Napašćemo i oslobodićemo svoje zemlje. Odluka da se primirje ne produži je naš odgovor teroristima, militantima i razbojnicima”, poručio je Porošenko.
U poruci na svom vebsajtu, Porošenko je napisao da je primirje prekinuto, prenele su agencije. Jednostrano primirje u Ukrajini isteklo je juče, a za cilj je imalo da pruži separatistima šansu da se razoružaju i započnu mirovni proces.
Separatisti se, međutim, nisu razoružali, ne slažući se sa zahtevima Porošenka da predaju ključne granične prelaze s Rusijom i dozvole međunarodno nadgledanje primirja.
Kijev optužuje separatiste za brojna kršenja primirja, a Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je na Tviteru da je od kada je ono proglašeno 20. juna, ubijeno 27 ukrajinskih vojnika.
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na ukrajinske graničare, granatiran Kramatorsk

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2014

KIJEV - Jedan pripadnik ukrajinskih pograničnih snaga je ubijen, a osmoro ih je ranjeno u minobačačkom napadu koji je tokom protekle noći izveden na pogranični punkt Novoazarovsk u regionu Donjecka na granici sa Rusijom, saopštila je ukrajinska pogranična služba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.