Napad na kolonu ministra odbrane DNR Kononova

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na kolonu ministra odbrane DNR Kononova

25.02.2015. -

 

Ministarstvo odbrane Donjecke Narodne Republike je saopštilo da je kod donjeckog aerodroma došlo do napada na ministra Vladimira Kononova i kolonu vozila u njegovoj pratnji.

„Ministar Kononov je živ. Nije povređen jer se nalazio u oklopnom transporteru. Prema prvim podacima, u napadu je učestvovao i višecevni raketni bacač. Kanonada je došla iz pravca Avdejevke. Dakle, sa pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ukrajinske armije“ - naglašava se u saopštenju Ministarstva odbrane DNR.

Napad je počeo kada je kolona napuštala teritoriju aerodroma.

Sam Kononov je precizirao da su u napadu, pored raketnog bacača, učestvovala i tri tenka kijevskih snaga.

Juče je trebalo da započne raščišćavanje ruševina na aerodromu - u prisustvu predstavnika Međunarodnog Crvenog krsta - da bi se došlo do tela poginulih ukrajinskih vojnika. Međutim, nije došlo jer je MCK saopštio da nije dobio „garancije bezbednosti od kijevske strane“.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.