Nakon tvrdnje Pentagona da su oborili ukrajinski avion OGLASIO SE I IRAN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon tvrdnje Pentagona da su oborili ukrajinski avion OGLASIO SE I IRAN!

U padu aviona poginulo je 176 ljudi

Nakon što su zvaničnici Pentagona rekli da je iranska raketa oborila krajinski avion, oglasili su se i Iranci.

- U pitanju su nelogične glasine. Naučno, nemoguće je da raketa pogodi ukrajinski avion - kratko su rekli Iranske avijacije.

Avion sa leta 752 pogodila je raketa zemlja-vazduh Tor-M1, rekla su trojica zvaničnika za Newsweek, a američki predsednik Donald Tramp najavio je nove sankcije Iranu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
CBS: U.S. officials confident Iran shot down Ukrainian plane https://t.co/nwzmI0yG6w pic.twitter.com/0h7cQtUaQT

— York Run (@run_york) January 9, 2020

Podsetimo, u sredu je prilikom pada ukrajinskog aviona poginulo svih 176 putnika i članova posade. Avion je poleteo sa međunarodnog aerodroma "Imam Homeini" u iranskoj prestonici kada se zapalio jedan od motora, izjavio je portparol iranske službe za saobraćaj Kasim Binijaz.

Pilot je izgubio kontrolu nad letelicom koja se srušila, naveo je Binijaz.

U avionu se u trenutku nesreće nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine. U nesreći su poginula 82 državljana Irana i 63 Kanađanina, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.

Prvi rezultati ukazuju da se avion srušio 12 minuta posle poletanja.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CNBC: Iranska raketa oborila ukrajinski avion, saopštili zvaničnici

Izvor: Beta, 10.Jan.2020, 00:55

Snimci špijunskih satelita ukazuju da je ukrajinski avion "boing" koji se srušio ubrzo nakon poletanja u sredu u Iranu, oborila iranska raketa ubivši svih 176 ljudi u njemu, objavili su noćas američki sajtovi vesti, a i CNN, uz video-snimak koji bi mogao predstavljati trenutak obaranja aviona.Kanadski...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.