Na pomolu diplomatski skandal Srbija - Ukrajina; Reagovao ambasador

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu diplomatski skandal Srbija - Ukrajina; Reagovao ambasador

Beograd -- Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Oleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati s predstavnicima Krima.

Ta delegacija, kako je prenela agencija Beta, boravi s delegacijom ruske Državne dume u Beogradu. Ukrajinski ambasador je podasetio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje.

"Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine", rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

Ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica s Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije, gde su zajedno s liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali kraj zastave Krima koju su mu doneli na poklon.

Ambasador Oleksandrovič osudio je posetu Poklonske i Muradova Srbiji, pre svega zbog njihovih aktivnosti u vezi s aneksijom Krima.

"Sa jedne strane, drago nam je što se niko od zvaničnika Srbije nije sastao sa predstavnicima takozvane 'Republike Krim'. Sa druge strane, ne razumemo što su te posete uopšte dozvoljene u Srbiji koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oleksandrovič: Nadam se da u budućnosti neće biti više provokacija na račun Srbije i Ukrajine

Izvor: Danas, 06.Dec.2019

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Oleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati sa predstavnicima Krima koji sa delegacijom ruske Državne dume borave u Beogradu podsetivši da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.