NOVE PRETNJE SRBIJI STIŽU IZ UKRAJINE: Podržaćemo Kosovo, ako treba i vojno

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2022, 11:53

NOVE PRETNJE SRBIJI STIŽU IZ UKRAJINE: Podržaćemo Kosovo, ako treba i vojno

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko izjavio je da se ukrajinska skupština još nije sastala da bi raspravljala o nacrtu rezolucije koju je predložio, a u kojoj je pozvao na priznanje kosovske nezavisnosti, prenosi Kljan Kosova.

Poslanik partije Evropska solidarnost, stranke bivšeg predsednika Petra Porošenka, kaže da u principu njegova ideja nailazi na podršku i da je jedna od javnih tema o kojima se najviše razgovara u Ukrajini.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pre 24. februara neki su govorili da ako Ukrajina prihvati Kosovo, onda Rusija može da opravda ono što se dešavalo na Krimu i Donbasu. Ali posle 24. februara ceo svet je već shvatio da je to samo invazija na Rusiju a ne prava volja naroda. Mislim da je došlo vreme da Ukrajina prizna Kosovo - rekao je Gončarenko.

On je rekao da Ukrajina treba da podrži Kosovo, možda čak i vojno ako treba, a da je zbog toga dobio i pretnje Srba. 

- Ali još nije kasno za mene, Rusi su do sada planirali da me ubiju dva puta, a jednom da me kidnapuju. Dakle, ove pretnje jednostavno nisu ništa - rekao je Gončarenko.

Gončarenko dodaje da poređenje slučaja proglašenja nezavisnosti Kosova od strane Moskve služi da bi opravdala "okupaciju ukrajinskih teritorija".

- Generalno, Srbija se ponaša kao Putinovo oruđe, tako da ovo nije velika stvar. Ceo svet uviđa i vidi da se na našu zemlju dešava jasna invazija, čiji je deo okupiran i tamo se vrši genocid. Dakle, situacija u našoj zemlji nije ista kao na Kosovu - dodao je poslanik koji je za Kljan Kosova govorio iz Odese, gde živi sa porodicom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.