Muke kamiondžija na ukrajinsko-poljskoj granici; Napadali su nas kako mi podržavamo Rusiju VIDEO

Izvor: B92, 06.Mar.2022, 23:18

Muke kamiondžija na ukrajinsko-poljskoj granici; "Napadali su nas kako mi podržavamo Rusiju" VIDEO

Četriri srpska vozača kamiona već deset dana zarobljena su na granici Ukrajine i Poljske, na graničnom prelazu Jagodini.

TV "Prva" je kontaktirala Vladimira Belića, jednog od vozača koji su sa početkom ruske intervencije u Ukrajini našli u nezavidnoj poziciji.

Vladimir kaže da se on i njegove kolege nalaze u jako teškoj situaciji.

"MI bez pasoša nemamo nikakvu nadu i soluciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovde. Niti ikako možemo da odavde gde smo odemo kući", kaže on i dodaje da je postalo jako teško doći do hrane, vode i goriva.

"Vode i htrane ako imamo, snalazimo se. Gorivo je isto problem, pri kraju je a da bi taj kamion mogao da krene, moramo imati gorivo."

On kaže da su zaustavljeni samo zato što su prevozili robu za rusko tržište - ostali kamioni su propušteni preko granice.

"Kamioni normalno prolaze, ali postoje ruski i beloruski kamioni koji su zadržani. Svaki dan smo u kontaktu sa poslodavcima i ambasadom u Varšavi i sa Ministarstvom saobraćaja. Svaki dan dobijamo nove informacije šta nam treba da bismo nastavili dalje. I svaki put i ambasada i prevoznici obezbede šta treba ali mi i dalje ne možemo da odemo odavde", govori Vladimir.

Sa ukrajinskim zvaničnicima nemaju više komunikacijum ali Vladimir kaže da su prvih nekoliko dana dolazili i verbalno ih maltretirali.

"Dolazili su i držali nam patriotske govore zato što im se može. Napadali su nas kako mi podržavamo Rusiju, vi podržavate napade, vi podržavate sve ovo...i ne interesuje ih što smo mi obični vozači i da nas politika ne interesuje", izričit je Vladimir.

Opširnije o ovoj temi saznajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.