Možda je vreme... Treba ih zbrisati s lica Zemlje

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 09:06

"Možda je vreme... Treba ih zbrisati s lica Zemlje"

Vladimir Solovjov, saveznik ruskog predsednika i najpoznatiji propagandista rata u Ukrajini, ponovo šokira izjavama u svojoj emisji na državnoj TV.

Naime, on je komentarisao napad ukrajinskih snaga na most ka poluostrvu Krim, koje je Rusija anektirala 2014. Podsetimo, u četvrtak su ruski zvaničnici objavili da su ukrajinske snage oštetile most Čongar, koji povezuje delove Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s Krimom

Ukrajinske vlasti nisu direktno preuzele odgovornost za taj napad, ali je portparolka ukrajinske vojske Natalia Humeniuk na nacionalnoj televiziji govorila o ometanju ruske logistike.

Solovjov je više puta pozivao Rusiju da koristi taktičke nuklearne bombe u ratu, a poslednjim prilikom je poručio da je napad na Krimu još jedan primer zašto bi Rusija trebalo da koristi takvo oružje.

Novinar BBC-ja Fransis Skar je na Tviteru podelio preveden snimak Solovjovljevih komentara o napadu na most.

"Više nemamo (drugu) opciju. Moramo ih izbrisati s lica Zemlje, njihove centre odlučivanja, a ne ukrajinski narod. Ali nikome u njihovom vođstvu ne bi trebalo da dopustimo da se oseća prijatno. Obratite pažnju na to koliko su nam govorili da je teško pogoditi njihove mostove. Oni udaraju u naše mostove, ali mi u njihove ne", kazao je on.

Dodao je da ne može da "pronađe logično objašnjenje" zašto ruske snage ne bi trebalo da odgovore snažnijim oružjem.

"Ne razumem zašto ne koristimo ceo arsenal i sve što imamo. Zašto svaki put sami sebi smišljamo neka ograničenja? Ako nam naše taktičko nuklearno oružje daje prednost, možda je vreme? Možda jednostavno treba da ga upotrebimo?", naveo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.