Izvor: RTS, 12.Nov.2022, 07:07

Moskva: Još nema dogovora o produženju sporazuma o žitaricama; Vanredna isključenja struje širom Ukrajine

Rat u Ukrajini – 262. dan. Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je zemlje Jugoistočne Azije da spreče "ruske igre gladi" u vezi sa isporuka ukrajinskog žita na svetsko tržište. Moskva odgovara da je za to potrebno da se obezbedi nesmetan pristup svetskim tržištima ruske hrane i đubriva. Vanredna isključenja struje u Kijevu i još osam oblasti. Administrativna prestonica ukrajinske Hersonske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oblasti, koja je delimično pod kontrolom Rusije, privremeno će biti grad Geničesk, saopštava tamošnja ruska vojno-civilna uprava.
Ruski vojnici povukli su se iz Hersona, ali je ostala dilema da li je to samo strategija ili pobeda Ukrajinaca.
Naime, ruski vojnici su se pozicionirali na levoj obali Dnjepra, dok su ukrajinske jurišne snage ušle u sam grad Herson, prema izveštajima Kijeva.
Kijev tvrdi i da su ruske snage srušile most koji povezuje Herson i istočnu obalu Dnjepra.
Donjeck je i juče bio meta ukrajinskih granata.
Intenzivirani su napadi na Kahovsku hidroelektranu.
Ni Kijev ni Moskva ne odbacuju pregovore, ali tvrde da nema uslova za njih.
Ujedinjene nacije ukazuju na to da su svetu potrebni rusko žito i đubrivo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Ukrajinski vojnici ušli u Herson; Upozorenja o vazdušnim napadima u tri ukrajinska regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2022

Rat u Ukrajini – 262. dan. Kijev navodi da su ukrajinske snage ušle u grad Herson, a Volodimir Zelenski poručuje da je jučerašnji dan bio istorijski. Ruske trupe prebacile su se na levu obalu Dnjepra. Zasad bez naznaka da će se obnoviti pregovori...Upozorenja o vazdušnim napadima ponovo su danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.