Ukrajinska kriza iz dana u dan: Ukrajinski vojnici ušli u Herson; Upozorenja o vazdušnim napadima u tri ukrajinska regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2022, 09:22

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Ukrajinski vojnici ušli u Herson; Upozorenja o vazdušnim napadima u tri ukrajinska regiona

Rat u Ukrajini – 262. dan. Kijev navodi da su ukrajinske snage ušle u grad Herson, a Volodimir Zelenski poručuje da je jučerašnji dan bio istorijski. Ruske trupe prebacile su se na levu obalu Dnjepra. Zasad bez naznaka da će se obnoviti pregovori.

Upozorenja o vazdušnim napadima ponovo su danas izdata u tri ukrajinska regiona, kao i u oblastima koje kontroliše Ukrajina u Hersonu i Zaporožju, navela je ukrajinska služba za upozorenja.

Sirene za vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napad oglasile su se u Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj i Harkovskoj oblasti, preneo je TAS S.

18.58 - Blinken: Ukrajina će odlučiti o vremenu i sadržaju pregovora sa Rusijom

Ukrajina će odlučiti o vremenu i sadržaju pregovaračkog okvira sa Rusijom, navodi se u transkriptu današnjeg sastanka američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom u Pnom Penu.

16.26 - Gutereš: Važno pokrenuti dijalog o miru u Ukrajini

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da je važno stvoriti uslove za pokretanje dijaloga o miru u Ukrajini.

10.45 - Delovi Ukrajine vanredno ostaju bez struje zbog ostećena

Osam ukrajinskih regiona, među kojima je i Kijev, bili su prinuđeni da pređu sa redovnih na vanredna iskljčenja struje zbog novih oštećenja energetskog sistema, saopštila je danas ukrajinska elektrodistrubicija "Ukrenergo".

09.35 - Privremena prestonica Hersonske oblasti Geničesk

Administrativna prestonica pripojene ukrajinske Hersonske oblasti privremeno će biti grad Geničesk, saopštile su tamošnje proruske vlasti, posle povlačenja ruske vojske iz Hersona, na levu obalu Dnjepra.

08.30 - Kuleba pozvao zemlje ASEAN-a da spreče ruske "igre gladi"

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.