Morozov: Ne postoji zainteresovanija zemlja od Rusije da se situacija u Ukrajini stabilizuje

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morozov: Ne postoji zainteresovanija zemlja od Rusije da se situacija u Ukrajini stabilizuje


Rusija je zainteresovana za stabilizaciju situacije u Ukrajini, a Sjedinjene Države stalno pokušavaju da okrive i diskredituju Rusku Federaciju kako bi izvršile dodatne sankcije, rekao je Anton Morozov, član odbora za međunarodne poslove Državne dume.

Ranije je šef obaveštajne službe SAD Dan Kouts optužio Rusiju da pokušava da destabilizuje ukrajinsku vladu u periodu do izbora 2019. godine, uključujući vojni pritisak i ubistva.
"Oni stalno pokušavaju da nekako okrive i diskredituju Rusiju kako bi uveli dodatna ilegalna ograničenja, a čiji je cilj rusko odvraćanje i sprečavanje ubrzanog ekonomskog razvoja Rusije, kao i političkog uticaja u svetu" rekao je Morozov za RIA Novosti.



"Bilo bi veoma interesantno pogledati dokaze koje će američka nacionalna obaveštana agencija pružiti, ili bar neke smernice, jer, iskreno gledajući, ove neosnovane izjave su prilično smešne i optužbe protiv Rusije ne mogu biti ozbiljno shvaćene", naglasio je Morozov.

"Mi se u celoj zemlji veoma duboko saosećamo sa tragedijom građanskog sukoba koji se dešava u Ukrajini. Prema tome, ne postoji više zainteresovanija zemlja u svetu od Rusije da se situacija u Ukrajini stabilizuje, da bude izabrana stvarna narodna vlast, koja će razmišljati o interesima svojih građana , a ne da bude vođena interesima prekomorskih država", dodao je Morozov.
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.