Mitropolit kijevski i sve Ukrajine predvodiće Svetosimeonovsku litiju u Podgorici

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2020, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit kijevski i sve Ukrajine predvodiće Svetosimeonovsku litiju u Podgorici

Njegovo blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije, predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve, sa četvoricom svojih episkopa posjetiće Crnu Goru i u subotu, 29. februara, učestvovati u proslavi praznika Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici, saopštila je Mitroolija.
Blaženjejši Mitropolit g. Onufrije služiće sa Njegovim visokopreosveštenstvom Arhiepiskopom cetinjskim Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja, sa početkom u 9 časova. Nakon Svete liturgije, u 11 časova, Mitropolit Onufrije će predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mjesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića. Posjeta Njegovog blaženstva Mitropolita kijevskog i sve Ukrajine g. Onufrija, najvećeg svjedoka i ispovjednika jedinstva Crkve u današnjem Pravoslavlju, ujedno je i podrška našoj borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.