Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo građane Srbije da napuste Ukrajinu

Izvor: VOA, 14.Feb.2022, 11:37

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo građane Srbije da napuste Ukrajinu

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučilo je u nedelju uveče građanima Srbije koji trenutno borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države. "Preporučujemo da državljani Republike Srbije koji planiraju da putuju u Ukrajinu razmotre odlaganje putovanja", objavljeno je na sajtu Ministarstva. "Molimo naše državljane koji su i dalje u Ukrajini da budu u stalnom kontaktu sa Ambasadom Srbije u Kijevu", preporučeno je u saopštenju Ministarstva. Sve veći broj evropskih zemalja, kao i Sjedinjene Države, pozvale su svoje građane da napuste Ukrajinu zbog moguće ruske invazije, koja bi prema ocenama zvaničnika SAD mogla da se dogodi u narednim danima. I Kosovo poziva svoje građane da napuste Ukajinu Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova pozvalo je svoje građane u Ukrajini da što pre napuste tu zemlju, kao i da ne putuju u Ukrajinu. "Posle dramatičnog porasta tenzija između Rusije i Ukrajine, izazvanih prisustvom i velikim kretanjima ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom, ne može se više isključiti početak otvorenog oružanog sukoba", navelo je Ministarstvo u saopštenju, javlja RTK2. U međuvremenu, Ministarstvo je pozvalo sve građane Kosova koji se nalaze u Ukrajini da kontaktiraju ambasadu Kosova u Pragu za konkretne informacije i pomoć.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVE ŽRTVE NA GRANICI: Ubijeni vojnici iz Grčke, Putin se hitno oglasio

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022

Napetosti rastu nedeljama, a Vašington upozorava da se boji skorašnje invazije i da je više od 100.000 ruskih vojnika blizu ukrajinske granice...Brojne zemlje poslale su pozive svojim građanima da napuste Ukrajinu. Sada je to učinila i Srbija. "Preporučujemo da državljani Republike Srbije koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.