Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2024, 14:52

Ministar tumači izjavu predsednika Francuske: Slanje borbenih trupa u Ukrajinu nije na stolu

Ministar odbrane Francuske Sebastijen Lekorni je danas ocenio da je "u velikoj meri izvučena iz konteksta" izjava predsednika Emanuela Makrona koji je krajem februara na sastanku saveznika Ukrajine rekao u Parizu da "sada nema saglasnosti o slanju kopnenih trupa.., ali ništa ne treba isključiti", čime je izazvao političku buru u svetu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"PUTIN BI TREBALO DA SE PLAŠI NAS, A NE MI NJEGA" Makronova izjava izazvala je buru, sada još jedna država kaže isto: "Nije nezamislivo prisustvo NATO snaga u Ukrajini"

Izvor: Blic, 09.Mar.2024, 13:58

Poljski ministar spoljnih poslova Radek Sikorski izjavio je danas da prisustvo NATO snaga u Ukrajini "nije nezamislivo" i da ceni stav francuskog predsednika Emanuela Makrona koji nije odbacio tu ideju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.