Ministar spoljnih poslova Ukrajine: Otvoren sam za razgovor sa Sergejem Lavrovom

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2020, 12:48

Ministar spoljnih poslova Ukrajine: Otvoren sam za razgovor sa Sergejem Lavrovom

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da je spreman za pregovore sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, istakavši da Minski proces, koji je usmeren na rešavanje situacije u Donbasu „nije mrtav“.
„Otvoren sam za razgovor sa Sergejem Lavrovom. Ako će to pomoći da se reše naši problemi i ako će doprineti deokupaciji ukrajinske teritorije, oslobađanju ukrajinskih zatvorenika, spreman sam za saradnju u bilo kom formatu“, rekao je Kuleba, prenosi „Ukrinform“. On je dodao da Minski proces „drži u životu nemačko-francuski respirator“. Kuleba je istakao da se trenutno vode pregovori o datumu održavanja „normandijskog formata“ na nivou ministara spoljnih poslova dve zemlje. Ranije je Kuleba tokom pres-konferencije sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom izjavio da će se rad u „normandijskom formatu“ (Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina) nastaviti, a da će razgovor na nivou ministara spoljnih poslova biti održan u najbliže vreme. Ranije je ukrajinski vicepremijer okarakterisao Minske sporazume kao ništavne s međunarodno-pravne tačke gledišta.    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.