Merkelova i Oland za produženje sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Oland za produženje sankcija Rusiji

Ekonomske sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini će morati da se produže, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

„Kratko ćemo razgovarati o situaciji u Ukrajini i minskom sporazumu koji se sporo kreće, zbog čega će biti potrebno još jednom produžiti sankcije, iako bismo želeli da napredak bude veći“, rekla je Merkelova.

Stav Merkelove je podržao i predsednik Francuske Fransoa Oland.

„U Ukrajini treba da budu ispunjeni Minski sporazumi… Dok ne bude napretka - ja, kao i kancelarka, podržavam produžetak sankcija“, izjavio je francuski lider.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je u Beogradu na konferenciji za medije nakon sastanka ministara Organizacije za Crnomorsku ekonomsku saradnju da je razlog za uvođenje sankcija Rusiji - Sirija.

„NATO je dirnuo u osinje gnezdo u Siriji, a sad traže krivce“, rekao je Lavrov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Produženje sankcija Rusiji govori o očaju zapadnih lidera

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2016

BEOGRAD - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov osudio je danas izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel i predsjednika Francuske Fransoa Olanda da bi trebalo produžiti sankcije Rusiji...Lavrov je rekao da je novinarima u Beogradu da je u kontekstu Minskog sporazuma produženje sankcija Rusiji cinično...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.