Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Oland: Produžiti sankcije Rusiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland saglasili su se danas da bi trebalo produžiti sankcije Rusiji, koje su uvedene zbog krize u istočnoj Ukrajini jer, kako kažu, nije postignut napredak u primeni sporazuma iz Minska.

"Moramo da nastavimo da primenjujemo uslove sporazuma iz Minska, a kada se oni ne ispune, moramo nastaviti sa sankcijama", poručio je Oland na zajedničkoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za novinare za Merkel.

Nemačka kancelarka je, pre sastanka sa Olandom u Berlinu rekla da bi trebalo produžiti sankcije Rusiji zbog toga što, kako tvrdi, nedostatka napretka u primeni sporazuma o prekidu vatre iz Minska.

"Neophodno će biti da se opet produže sankcije Rusiji, mada bismo želeli veći napredak u procesu implementacije", rekla je Merkel novinarima, a preneo Rojters.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova i Oland za produženje sankcija Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2016

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da sankcije protiv Rusije zbog krize na istoku Ukrajine treba produžiti jer nema napretka u sprovođenju sporazuma iz Minska..."Biće neophodno ponovno produženje sankcija protiv Rusije. Mada bismo željeli bolji napredak u sprovođenju mirovnog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.