Merkelova, Oland i Porošenko traže slobodan pristup posmatračima OEBS-a

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova, Oland i Porošenko traže slobodan pristup posmatračima OEBS-a

17.02.2015. -

Lideri Francuske, Ukrajine i Nemačke su saopštili da posmatrači OEBS-a moraju imati slobodan pristup istočnoj Ukrajini, nakon što je OEBS saopštio da je Narodna vojska navodno sprečila posmatrače da dođu u Debaljcevo. 

Iz kabineta Olanda je saopšteno da su Oland, Merkelova i Porošenko razgovarali o situaciji.

"Lideri su izrazili zabrinutost zbog nastavka neprijateljstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Debaljcevu. Takođe je zatražen slobodan pristup posmatračima OEBS-a kako bi mogli da rade svoj posao na terenu", kaže se u saopštenju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharčenko naredio da se izvrši evakuacija svih civila iz Debaljceva

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2015

17.02.2015. -..Ministarstvo saobraćaja DNR je poslalo autobuse za evakuaciju civila iz opkoljenog Debaljceva, saopšteno je iz ministarstva...Predsednik DNR Aleksander Zakarčenko je naredio da se izvrši evakuacija svih preostalih civila iz Debaljceva..."Šalje se deset autobusa.  Pet je već u Debaljcevu....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.