Medvedev: Treba nam pouzdan sistem PVO

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 23:00

Medvedev: Treba nam pouzdan sistem PVO

Rusiji je potreban pouzdan sistem PVO kako u zoni specijalne vojne operacije, tako i unutar zemlje.

Ovo je rekao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je podsetio da Oružane snage Ukrajine koriste različite zapadne sisteme i naoružanje. "Među njima su višecevni raketni bacači, različite vrste dronova, od izviđačkih do udarnih.

"Na ukrajinske lovce se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instaliraju rakete zapadne proizvodnje. Kao što je poznato, koalicija zemalja NATO-a jača borbene sposobnosti ukrajinske vojske, isporučujući Kijevu savremeno oružje povećanog dometa. Situacija je veoma ozbiljna i zaista treba da stvorimo pouzdan sistem PVO – kako u zoni specijalne vojne operacije, tako i u cilju zaštite objekata koji su daleko od kontakt linije, civilnih objekata", rekao je Medvedev tokom posete vojnim preduzećima u Sankt Peterburgu.

On je istakao da to očekuju svi – i vojska i cela zemlja.

"Treba proračunati sve moguće rizike, sve pretnje koje postoje i utvrditi koje će oružje i sistemi i u kojoj količini biti dodatno traženi u bliskoj budućnosti. Takva analiza je u toku. Danas ćemo videti šta je urađeno i šta još treba da se uradi", istakao je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Bolesni starac rešio da ode i sa sobom na onaj svet povede polovinu čovečanstva"

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 15:55

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da američki lider Džo Bajden mami kijevski režim perspektivom članstva u NATO-u...On je dodao da bi takva realizacija značila treći svetski rat i da nije isključena mogućnost da je Bajden "odlučio lepo da ode, izazivajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.