Medvedev: Mirovni pregovori sa Ukrajinom nemogući dok je Zelenski na vlasti

Izvor: Beta, 26.Maj.2023, 11:27

Medvedev: Mirovni pregovori sa Ukrajinom nemogući dok je Zelenski na vlasti

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da su pregovori sa Ukrajinom "nemogući" sve dok je Volodimir Zelenski na vlasti u Kijevu.Medvedev je tokom posete Vijetnamu rekao da se svaki sukob završava pregovorima, "ali sve dok je sadašnji režim na čelu sa Zelenskim na vlasti u Ukrajini, nikakvi pregovori nisu mogući", prenosi TASS.Medvedev takođe smatra da bi sukob u Ukrajini mogao da se razvuče decenijama "ako se ne uništi nacistička priroda moći aktuelnog kijevskog režima".On je dodao da će, ako Zapad bude Ukrajini dao nuklearno oružje, Rusija morati da izvrši preventivni udar."To znači da će na njih pasti nuklearni projektil. Postoje nepovratni zakoni rata. Ako je u pitanju nuklearno oružje, biće neophodno pokrenuti preventivni udar", rekao je Medvedev.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski sukob može trajati decenijama — Medvedev

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2023

Sukob u Ukrajini može se nastaviti decenijama ako se ne eliminiše sama suština njene neonacističke vlade, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev novinarima tokom posete Vijetnamu.. "Ovaj sukob traje dugo, decenijama, možda. To je nova realnost, novi uslovi života",...

Nastavak na Vostok.rs...

"SUKOB U UKRAJINI MOGAO BI DA TRAJE DECENIJAMA" Medvedev: Zapad pocenje rizik od izbijanja nuklearnog rata

Izvor: Blic, 26.Maj.2023

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas da bi sukob u Ukrajini mogao da traje decenijama i da su pregovori sa Ukrajinom nemogući sve dok je na vlasti Volodimir Zelenski, ukrajinski predsednik koji podržava Zapad.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.