Izvor: RuskaRec.ru, 22.Apr.2017, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Tramp traži specijalnog izaslanika za pregovore sa RF o Ukrajini

U administraciji Baraka Obame pregovore o Ukrajini sa pomoćnikom ruskog predsednika Vladislavom Surkovom vodila je pomoćnica državnog sekretara Viktorija Nuland.
Administracija Bele kuće planira da imenuje specijalnog izaslanika za situaciju u Ukrajini koji će bi bio u dirketnom dijalogu sa pomoćnikom ruskog predsednika Vladislavom Surkovom, prenosi američki mediji pozivajući se na dva evropska zvaničnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru <<
Neimenovani zapadni diplomata rekao je za BuzzFeed da ovu inicijativu podržava i Angela Merkel koja je navodno o tome već rzovarala sa američkim predsednikom prilikom posete Vašingtonu 17. Marta. Takođe se tvrdi i da će Tilerson odobriti imenovanje izaslanika koji će dobiti aparat svojih saradnika, prenose ruski mediji.
Američki zvaniči predstavnik potvrdio je da se predlog razmatra ali da zasad nema konkretnih odluka.
Podsećanja radi u administraciji Baraka Obame pregovore sa Surkovom o Ukrajini vodila je pomoćnica državnog sekretara Viktorija Nuland. Njihov poslednji sastanak oržan je krajem juna prošle godine u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Tramp traži specijalnog izaslanika za direktan dijalog sa RF o Ukrajini

Izvor: RuskaRec.ru, 22.Apr.2017

Administracija Bele kuće planira da imenuje specijalnog izaslanika za situaciju u Ukrajini koji bi direktno pregovarao sa pomoćnikom ruskog predsednika Vladislavom Surkovom, prenosi američki mediji pozivajući se na dva evropska zvaničnika.. Porošenko uporedio Rusiju sa krokodilom. Neimenovani...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.