Marko Dević završio karijeru

Izvor: RTS, 25.Apr.2020, 10:58

Marko Dević završio karijeru

Nekadašnji fudbaler Voždovca i reprezentativac Ukrajine Marko Dević odlučio je da završi igračku karijeru, objavio je beogradski klub na Tviteru.
Dević (36) je u svojoj bogatoj karijeri najviše igrao za timove iz Srbije i Ukrajine, a karijeru je počeo u Zvezdari 2001. godine.

Posle nekoliko godina provedenih na srpskim terenima u dresovima Železnika, beogradskog Radničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Voždovca, Dević se preselio u Ukrajinu, gde je nastupao za Volin, Metalist i Šahtjor.
U dresu Metalista 2008. godine bio je najbolji strelac ukrajinskog šampionata, sa 19 pogodaka na 27 mečeva, posle čega je usledio poziv u reprezentaciju Ukrajine.
Tekuću sezonu igrao je ponovo u dresu Voždovca, postigavši četiri pogotka u 12 nastupa za "zmajeve", dok je poslednja dva duela u karijeri odigrao za azerbejdžanski Sabah.
Za reprezentaciju Ukrajine zabeležio je 35 nastupa, na kojima je sedam puta tresao mrežu protivnika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dević završio fudbalsku karijeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020

Nekadašnji ukrajinski fudbalski reprezentativac Marko Dević objavio je kraj igračke karijere...Kako prenose tamošnji mediji, Dević je nakon epizode u Azerbejdžanu, koja je prekinuta zbog korona virusa, posle 20 godina igranja stavio tačku...Prethodno je bio šest meseci u Voždovcu, počeo je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.