Marin le Pen nema nameru da poseti Ukrajinu

Izvor: Vostok.rs, 05.Jan.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin le Pen nema nameru da poseti Ukrajinu

Predstavnik lidera francuske desničarske stranke Nacionalni front i kandidata za predsednika Francuske Marin le Pen je kao odgovor na saopštenje o mogućoj zabrani njenog ulaska u Ukrajinu izjavio da ona nije nameravala da putuje u tu zemlju.

Ranije je javljeno da bi Služba bezbednosti Ukrajine u koordinaciji sa Ministarstvom spoljnih poslova mogla da zabrani ulazak Marin le Pen u Ukrajinu na period od pet godina.

„U svakom slučaju, Marin le Pen nije imala nameru da ide u Ukrajinu. Pitanje će biti rešeno diplomatskim putem kada ona postane predsednik Francuske“, rekao je predstavnik Marin le Pen.

Ranije je Le Penova rekla da ne smatra nelegalnim ujedinjenje Krima sa Rusijom. SBU nije odbacio mogućnost da bi mogao da joj bude zabranjen ulazak u Ukrajinu. Nakon toga je Služba bezbednosti Ukrajine uputila pismo Ministarstvu spoljnih poslova sa zahtevom za zabranu ulaska u zemlju za Le Penovu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.