Mali: Uprkos krizi zbog rata u Ukrajini, Srbija ide napred

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 08:23

Mali: Uprkos krizi zbog rata u Ukrajini, Srbija ide napred

"Svaka od juče predloženih mera život znači", rekao je danas ministar finansija Siniša Mali, govoreći o paketu mera objavljenom na sastanku sa građanima sa KiM.

"Povećavamo naknadu sa 11 na 20 hiljada dinara, dodatno povećavamo i naknade za rođeno dete, dodatnih 50.000 dinara, zapošljavanje lekara i medicinskih sestara, podsticaje mladim bračnim parovima", rekao je Mali na Pinku.

Prema njegovim rečima, imamo i dodatne mere ulaganja u poljoprivredu, preduzetništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i infrastrukturu. Kako kaže, povećane naknade će se odnosti i na zaposlene u Simpu, Jumku i Trepči.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je kazao da smo ukupno predvideli 28 miliona evra mimo onoga što je već opredeljeno za podršku našem narodu na KiM.

"Sve to možemo jer je država ekonomski jaka, usudiću se reći, stabilnija nego mnoge razvijenije države", naglasio je Mali. "Uprkos krizi zbog rata u Ukrajini, Srbija ide napred", dodao je.

On je ukazao na to da je nedavno i Misija MMF ustanovila da su finansije srpske države stabilne.

"Nama je 9,4 odsto stopa nezaposlenosti - najniže ikada", istakao je. "Nama su 4,4 milijarde evra strane direktne investicije prošle godine, grade se fabrike i nijedan veliki projekat nismo zaustavili", dodao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.