Makron i Zelenski razgovarali o organizovanju samita za mir

Izvor: Beta, 01.Apr.2023, 23:03

Makron i Zelenski razgovarali o organizovanju samita za mir

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) razgovarao je danas sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim o "diplomatskim naporima koje treba uložiti da se organizuje samit o miru", saopštila je Jelisejska palata.Predsednici su u telefonskom razgovoru pomenuli trenutnu vojnu situaciju u Ukrajini, dok je Makron ponovio svoju podršku Ukrajini, navedeno je u saopštenju francuskog predsedništva.Zelenski je sa svoje strane na Telegramu rekao da su on i Makron razmotrili "naredne korake za sprovođenje" mirovnog plana."Detaljno smo razgovarali sat vremena. Razgovarali smo o situaciji na liniji fronta, našoj političkoj saradnji i o tome kako da napredujemo u primeni ukrajinskog mirovnog projekta. Zahvaljujem Francuskoj na stalnoj podršci", dodao je Zelenski.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Analize u EU i Aziji:Makron putuje u Peking jer Kina može biti korisna za mir i novi svetski poredak

Izvor: Danas, 02.Apr.2023, 16:43

Kina može biti "korisna za mir u Ukrajini i nezaobilazna je u stvaranju novog svetskog poretka", objašnjavaju zvaničnici u sedištu EU pred odlazak u Peking francuskog predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) koji je danas izjavio da je s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim razgovarao...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.