Mađarska: Nikad

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 17:28

Mađarska: Nikad

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio da Mađarska nikada neće isporučiti oružje Ukrajini.

On je takođe istakao i da što više oružja bude isporučeno, to će rat duže trajati.

Sijarto je dodao, u intervjuu za Si-En-Bi-Si, da se mađarski premijer Viktor Orban u oktobru sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da vidi da li ima prostora za mir u sukobu koji je u toku.

"Ono što nikada nismo radili i nikada nećemo uraditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je isporuka oružja, jer verujemo da umesto oružja treba doneti mir u ovaj region. Što se više oružja isporuči, to ce rat duže trajati, više ljudi će umreti", istakao je on, preneo je Tas.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Ukrajine postoji velika mađarska zajednica.

"Vrši se konstantna mobilizacija etničkih Mađara u ukrajinsku vojsku... i mnogi od njih su već poginuli", naglasio je Sijarto.

On je dodao da treba povećati napore da se postigne mir i iznudi diplomatsko rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.