MMF će 30. aprila doneti konačnu odluku o pomoći Ukrajini

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF će 30. aprila doneti konačnu odluku o pomoći Ukrajini

Međunarodni monetarni fond će 30. aprila doneti konačnu odluku o planu za spasavanje Ukrajine, izjavio je juče portparol MMF.

Prema ocenama tog međunarodnog kreditora, ukrajinska vlada je ispunila uslove za dobijanje finansijskog paketa pomoći, zbog čega je Upravni odbor Fonda odlučio da se 30. aprila sastane i razmotri situaciju.

MMF je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krajem marta objavio da će Kijevu dodeliti pozajmicu u iznosu od 14 do 18 milijardi dolara u okviru dvogodišnjeg stendbaj aranžmana, a da će ukupna pomoć međunarodne zajednice toj zemlji iznositi 27 milijardi dolara u periodu od dve godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.