„MK grupa“ hoće „Fruktal“

Izvor: Blic, 04.Apr.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„MK grupa“ hoće „Fruktal“

BEOGRAD - Srbija ima dosta mogućnosti za investiranje, ali je pitanje hoće li država atraktivnim merama za ulaganje zadržati domaće biznismene u zemlji umesto da idu u Ukrajinu, Sloveniju ili Hrvatsku, izjavio je predsednik „MK grupe“ Miodrag Kostić.

On je istakao tokom učešća na „Vivaldi", menadžerskom forumu u Mokroj Gori, da bi država mogla da napravi set mera kojima bi zadržala domaće investitore. Kostić je rekao da „MK grupa" traga za potencijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << investicijama u regionu i da će i u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i u Srbiji, biti dosta preduzeća za prodaju.

- Za neka smo i mi zainteresovani. Hoteli, „Žitoljubljana", „Fruktal", to su sve preduzeća koja imaju dobar brend na teritoriji bivše Jugoslavije, ali nemaju tržište i, s druge strane, sirovine se uglavnom nalaze u Srbiji - naveo je Kostić.

Domaće kompanije imaju ekstremno visoke troškove finansiranja, izjavio je predsednik IO Srpske banke Ivan Maričić i ukazao na to da se kamatne stope na kratkoročne bankarske zajmove kreću i do 25 odsto na godišnjem nivou.

Savetnici potpredsednice Vlade Verice Kalanović dostaviće u roku od mesec dana programe koji se mogu realizovati do kraja mandata sadašnje vlade, a koji bi trebalo da reše neke od gorućih problema u srpskoj privredi, najavljeno je na istom skupu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.