MERKELOVA U UKRAJINI PORUČILA: Podržaćemo produženje sankcija Rusiji

Izvor: Večernje novosti, 02.Nov.2018, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MERKELOVA U UKRAJINI PORUČILA: Podržaćemo produženje sankcija Rusiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je posle razgovora sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom u Kijevu da će Nemačka podržati produženje sankcija EU Rusiji zbog podrške snagama na istoku Ukrajine Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je posle razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom u Kijevu da će Nemačka podržati produženje sankcija EU Rusiji zbog podrške snagama na istoku Ukrajine.Ona je kao razlog navela i odsustvo napretka u ispunjenju mirovnog sporazuma iz 2015, preneo je AP.Mirovni sporazum potpisan u Minsku 2015. pomogao je da se smanji obim sukoba, ali su se borbe nastavile a nalaženje političkog rešenja je zastalo.PROČITAJTE JOŠ: ANGELA SE POVLAČI: Merkelova odlazi sa čela strankeRusija i Ukrajina se međusobno optužuju za takvu situaciju. Porošenko je pozvao Rusiju da povuče svoje snage i oružje sa istoka Ukrajine, dok Rusija negira da tamo ima snage.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nemačka kancelarka dočekana u Kijevu pozdravom iz Drugog svetskog rata! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se juče sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom u Kijevu...Tokom njene posete Kijevu, ona je dočekana od strane garde predsednika Porošenka pozdravom koji su koristili ukrajinski nacionalisti i saradnici Nemačke iz Drugog svetskog rata...On je najozbiljniji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.