M270 STIŽE U UKRAJINU: Britanija šalje višecevne raketne sisteme

Izvor: Press, 02.Jun.2022, 18:43

M270 STIŽE U UKRAJINU: Britanija šalje višecevne raketne sisteme

VELIKA Britanija će poslati višecevne raketne sisteme u Ukrajinu kako bi joj pomogla u "odbrani od Rusije", izjavio je britanski ministar odbrane Ben Volas, prenosi Si-En-En.
(foto: novosti.rs)



Britanija će poslati lansere M270 koji će moći da gađaju ciljeve udaljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << do 80 kilometara, što će omogućiti „značajno povećanje sposobnosti ukrajinskih snaga“, navelo je sinoć u saopštenju britansko ministarstvo.
Taj potez je „blisko koordinisan" sa odlukom SAD da Ukrajini obezbede svoj artiljerijski raketni sistem visoke mobilnosti (HIMARS), varijantu višestrukih raketnih sistema koji će dobiti od Velike Britanije, dodaje se u saopštenju.
- Velika Britanija stoji uz Ukrajinu i preuzela je vodeću ulogu u snabdevanju njenih herojskih trupa ključnim naoružanjem koje im je potrebno za odbranu zemlje - naglasio je Volas.
Britanska vlada je saopštila da će ukrajinske trupe biti obučene kako da koriste lansere u Velikoj Britaniji, da bi njihova efikasnost mogla biti maksimalizovana, navodi Si-En-En.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.