Lukašenko: Belorusija će biti uz Rusiju u slučaju agresije Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2021, 10:02

Lukašenko: Belorusija će biti uz Rusiju u slučaju agresije Ukrajine

Ako se Kijev bude ponašao neprijateljski, Minsk će stati na stranu Moskve, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu za RIA Novosti. "Ako Rusija bude suočena sa agresijom Ukrajine, mi smo u najbližoj vezi - ekonomski, pravno, politički, bićemo sa Rusijom. To je glavna stvar", rekao je on. Beloruski lider je naglasio da nikada neće biti „na strani nacionalističke opijenosti koja se danas odvija u Ukrajini“. "Učiniću sve da Ukrajina bude naša. To je naša Ukrajina, naši ljudi su tu. To nisu emocije, to je moje čvrsto uverenje", dodao je on. Lukašenko je ranije rekao da su belorusko-ukrajinski politički odnosi na najnižoj tački. Ukrajina je jedna od zemalja koju je Belorusija, uz zapadne države, optužila za mešanje u njene unutrašnje stvari, kao i za to da su prošlogodišnji protesti koordinisani sa njene teritorije. Dijalog se pogoršao kada je Kijev, posle Lukašenkove inauguracije, saopštio da ga ne smatraju legitimnim predsednikom.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lukašenko: Nema energenata ako Poljska zatvori granicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zapretio je da je spreman da obustavi tranzit energenata u slučaju da Poljska zatvori granice..."Mislite da ću kada me budu gušili Poljaci ili neki drugi razmišljati o nekim ugovorima? O čemu vi pričate", rekao je Lukašenko u intervjuu za agenciju RIA...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.