Ludak radi ono što mu se kaže

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 17:00

"Ludak radi ono što mu se kaže"

"Evrointegracija" Ukrajine je zapravo njena kolonizacija, zemlja gubi ljudske i materijalne resurse, koje nikakva "integracija" s EU neće nadoknaditi.

Ovo je izjavio ukrajinski opozicioni političar i bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Viktor Medvedčuk u svom autorskom tekstu na Telegram-kanalu "Druga Ukrajina".

"Ukrajinski mit o evropskoj integraciji nema nikakvu ekonomsku osnovu. Totalna propaganda usađuje Ukrajincima verovanje da članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj uniji i NATO-u nije ništa drugo do raj na zemlji, ludak radi šta mu se kaže, makar i na svoju štetu. Svaka integracija mora biti u razumnim okvirima i mora obavezno da donosi korist zemlji, jer to inače nije integracija, nego kolonizacija", napisao je Medvedčuk.

Prema njegovim rečima, vrednost rudnog bogatsva na teritorijama koje je izgubio Kijev, iznosi od 12,4 do 14,8 milijardi dolara.

"Ukrajina će platiti nemerljivo veću cenu za izbor svog rukovodstva. Sve je to moglo da se izbegne, da su bili ispunjeni Minski sporazumi. Ukrajina ne bi pokušavala da uđe u NATO po svaku cenu", smatra Medvedčuk.

On je naveo da se izvan granica Ukrajine, ako se računaju i teritorije koje nisu pod kontrolom Kijeva, nalazi do 18 miliona njenih građana.

"Ukrajina je već izgubila polovinu svog stanovništva zbog svoje kratkovide politike. Nikakva integracija ni sa kim i nikada neće nadoknaditi takve gubitke", smatra političar.

Medvedčuk je dodao da Ukrajina živi isključivo na račun spoljnih pozajmica, pri čemu zapadni saveznici ne daju Kijevu mogućnost da sam zaradi kako bi dobio makar teoretsku mogućnost da vrati kredite.

"Saveznici su ukrajinskoj ekonomiji naneli znatno veću ekonomsku štetu, produživši ograničenja Evropske komisije i susednih zemalja iz Evropske unije kada je reč o izvozu ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda. Ukrajinu primoravaju da pozajmljuje, a ne da zarađuje, postavljaju je na finansijsku iglu... Zapadu nije potrebna jaka Ukrajina, potrebna mu je slaba Rusija. Upravo time je i uslovljena njegova ekonomska politika. Odnosno, ne ulaže se u razvoj Ukrajine, nego u propast Rusije. A ako to ne uspe, Zapad neće biti na gubitku – skinuće Ukrajinu do gole kože", zaključuje Medvedčuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.