Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 15:47

Lideri EU postigli dogovor o zabrani uvoza ruske nafte, francuski novinar poginuo u Lugansku

Devedeset šesti dan rata u Ukrajini. Napori da se evakuišu civili iz Luganska obustavljeni su nakon što je ubijen francuski novinar. Holandska kompanija "Gastera" saopštila je da je dobila obaveštenje od "Gasproma" da od 31. maja prekida isporuke gasa, što bi moglo da se dogodi i Danskoj. Lideri Evropske unije raspravljaju u Briselu o šestom paketu sankcija Rusiji koji podrazumeva embargo na uvoz nafte. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U Briselu se održava specijalni samit lidera EU 27 na kome će pokušati da se dogovore o novom paketu sankcija Rusiji.

Uoči samita EU, na kojem bi trebalo da se raspavlja o embargu na naftu iz Rusije i planovima za smanjenje zavisnosti od uvoza energenata iz Rusije, nemački ministar ekonomije Robert Habek izrazio je bojazan da jedinstvo Evropske unije "počinje da se raspada". 
Švedska razmišlja o ukidanju embarga na izvoz oružja Turskoj, koji je uvela 2019. godine, pišu švedski mediji.
Švedska je dobila listu od pet uslova koje mora da ispuni da bi Turska rekla "da" za članstvo Švedske u NATO-u. Pregovori su u toku, ali vlade obe zemlje ne govore ništa o tome kako se oni odvijaju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustavljena evakuacija civila iz Luganska, ubijen francuski novinar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022

Napori da se evakuišu civili iz Luganska u istočnoj Ukrajini obustavljeni su danas nakon što je ubijen francuski novinar koji se nalazio u oklopnom vozilu pogođenom gelerima iz ruske granate, izjavio je regionalni guverner Sergej Gajdaj...Gajdaj je na Telegramu objavio da je geler probio oklop vozila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.