Lavrov za federalno uređenje Ukrajine

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov za federalno uređenje Ukrajine

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je jedini način za stabilizaciju Ukrajine federalno uređenje te zemlje.

- Želimo da shvatimo ko tačno predstavlja legitimne vlasti u Kijevu. S tim u vezi imamo predlog - pre svega, izvršiti ustavne reforme, tako da se poštuju interesi svih građana i regiona Ukrajine. To je osnova za formiranje legitimnih vlasti, zakonodavnih i izvršnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centralnih i regionalnih – rekao je Lavrov u obraćanju poslanicima ruske Dume.

On je izrazio uverenje da situacija u toj zemlji može biti stabilizovana samo ukoliko bi Ukrajina postala federalna država.

Sporazum o pripajanju Krima i Sevastopolja Rusiji potpisan je 18. marta u Kremlju, dva dana posle referenduma na kojem su se stanovnici Krima izjasnili za pripajanje ovog poluostrva Ruskoj Federaciji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ambasada SAD u Kijevu upoređuje akcije aktivista stranke \'\'Sloboda\'\' sa razbojništvom

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2014, 09:42

21.03.2014. -..Ambasada SAD u Kijevu osudila je ponašanje članova ukrajinske nacionalističke stranke ''Sloboda'' u vezi sa vršiocem dužnosti šefa Nacionalne radio i televizije Ukrajine, Aleksandra Pantelejmonova...Tri poslanika ''Slobode'', 18. marta uveče, upali su u kabinet Pantelejmonova i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.