Lavrov i Zigmar razgovarali o situaciji u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Zigmar razgovarali o situaciji u Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa vicekancelarom i nemačkim ministrom spoljnih poslova Zigmarom Gabrijelom, saopštila je pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Razgovor je održan na inicijativu nemačke strane.

„Zigmar Gabrijel izjavio je saučešće povodom smrti stalnog predstavnika Rusije u UN Vitalija Čurkina. Ministri su razgovarali o implementaciji sporazuma za prevazilaženje unutrašnje ukrajinske krize, koji su postignuti na ministarskom sastanku ’normandijske četvorke‘ 18. februara u Minhenu, i odnose se na prekid vatre u Donbasu, povlačenje teškog naoružanja i intenziviranje procesa političkog rešenja“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, razgovarano je o nizu bilateralnih političkih pitanja rusko-nemačkih odnosa i dogovoren plan bilateralnih političkih kontakata u bliskoj budućnosti.

Ranije je Gabrijel izjavio da se režim prekida vatre u Donbasu, koji je dogovorila tripartitna kontakt-grupa ne poštuje, uprkos izjavama ministara „normandijske četvorke“ (Nemačka, Rusija, Ukrajina i Francuska).

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Smrt potpalila sukob RUS i UKR; "Zaustavio je rat u BiH.."

Izvor: B92, 22.Feb.2017

Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov bio je poprilično ljut akcijom ukrajinske delegacije u UN posle smrti ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina...Naime, Ukrajina je u utorak blokirala saopštenje Ujedinjenih nacija povodom smrti ruskog diplomate...Ambasador iz Ukrajine Vladimir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.