Lavrov: Dijalog sa SAD se nastavlja, očekujemo odgovore; Blinken: Razgovor sa Lavrovom bio iskren i koristan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 08:38

Lavrov: Dijalog sa SAD se nastavlja, očekujemo odgovore; Blinken: Razgovor sa Lavrovom bio iskren i koristan

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, koji je održan danas u Ženevi, da će biti nastavljen dijalog o bezbednosnim zahtevima Moskve.

On je rekao da Rusija očekuje pisane odgovore iz Vašingtona sledeće sedmice, preneo je Rojters.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Blinkenom, Lavrov je rekao da se nada da će se smiriti emocije oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajine i ponovio ruske tvrdnje da ona ne predstavlja pretnju svom bivšem sovjetskom susedu.

Blinken: Razgovor sa Lavrovom bio iskren i koristan

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je razgovor sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom bio direktan, iskren i koristan i da je važno da se diplomatski proces o bezbednosnim pitanjima nastavi.

Blinken je rekao novinarima u Ženevi posle razgovora rekao da su SAD pristale da podele sa Rusijom zabrinutost i ideje detaljnije u pisanoj formi sledeće sedmice, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.