Lagard: Ruska pomoć spasla ukrajinsku privredu od propasti

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagard: Ruska pomoć spasla ukrajinsku privredu od propasti

04.04.2014. -

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard smatra da bi ukrajinska ekonomija bez pomoći koju joj je pre nekoliko meseci pružila Rusija - propala.

„Ukrajinska ekonomija išla je ka katastrofi. Bez te pomoći, koju je Ukrajini pružila Rusija pre nekoliko meseci, zemlja nikud ne bi vodila“, izjavila je Lagard u intrvjuu televizijskom kanalu PBS.

Krajem prošle godine RF je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << odlučila da uloži u ukrajinske evroobveznice 15 milijardi dolara i već u decembru kupila prvu tranšu hartija od vrednosti u iznosu od tri milijarde dolara. Tada je postignut dogovor popustu na gas za Ukrajinu za oko jedne trećine od ugovorene cene.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lagard: Rusija je spasla Ukrajinu od finansijske propasti

Izvor: Blic, 04.Apr.2014

Direktorka MMF-a Kristin Lagard izjavila je da smatra da bi ukrajinska ekonomija propala još pre nekoliko meseci da joj Rusija nije pružila pomoć. .."Ukrajinska ekonomija išla je ka katastrofi. Bez pomoći koju je Ukrajini pružila Rusija, ta zemlja ne bi imala izlaz", navela je Lagard u intervjuu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.